Reanimatie cursus volgen

Wilt u een reanimatie cursus volgen? Wij denken graag met u mee! Wij kunnen op locatie langs komen om een cursus voor u te organiseren. Dit kan vanaf kleine aantallen, met een maximum van 6 personen. Neem contact met ons op voor vragen over het inplannen van een cursus.

Praktische informatie

Kosten

Een indicatie van onze tarieven vindt u hier.

De kosten voor een cursus zijn afhankelijk van uw wensen. Wij willen reanimatie cursussen voor zo veel mogelijk mensen bereikbaar maken en willen daarmee de kosten zo laag mogelijk houden. Wij vragen dan ook met name een symbolische vergoeding voor de tijd en moeite en vergoeding van de onkosten. 

Deze onkosten bestaan met name uit het volgende:
- reiskosten naar uw locatie
- materiaal om hygiënisch te werken (denk aan alcohol doekjes en longzakjes voor de pop)
- afschrijving van materiaal
- kosten voor specifieke wensen, zoals gebruiksmateriaal bij oefenen met beademingsmaskers, verbandmateriaal etc.

Certificaat

De cursussen worden gegeven volgens de richtlijnen van de NRR, de Nederlandse Reanimatie Raad. Wanneer u met goed gevolg de cursus heeft afgerond en de handeling volgens de richtlijnen heeft laten zien ontvangt u na afloop een certificaat. U ontvangt dit via mail van de NRR, waarvoor uw naam, mail adres en geboortedatum nodig is.

Hoe lang duurt een cursus?

Een reanimatie cursus duurt ongeveer 2,5 uur. Afhankelijk van uw wensen kan dit worden verlengd om bijvoorbeeld wat langer te oefenen of om langer stil te staan bij aanvullende handelingen, zoals verstikking en op de zij draaien of bijvoorbeeld het gebruik van beademingsmaskers. 

Waar en wanneer kan ik een cursus volgen?

Waar en wanneer u een cursus kunt volgen is in overleg. Wilt u graag een cursus op locatie? Dan denken we graag met u mee voor de mogelijkheden. Een cursus locatie moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet de locatie uiteraard veilig zijn, maar ook een goed leerklimaat bieden.

Wilt u aansluiten bij een reeds geplande cursus? Vraag dan gerust naar de eerst volgende mogelijkheden. 


Voor wie

De cursus is bedoeld voor iedereen die wil leren reanimeren. Dit kan voor zowel mensen die al kunnen reanimeren, als voor mensen die voor het eerst een cursus volgen. Je hoeft hiervoor geen voorkennis of medische achtergrond te hebben. Heb je dit wel? Dan kijken we graag met je mee naar welk niveau passend is en bieden we graag wat extra!

Herhaling

Reanimeren is een vaardigheid en die moet je vaak oefenen. Daarom bieden wij ook herhalingscursussen aan. Hierin wordt aanvullende informatie gegeven en extra vaardigheden geoefend. Daarnaast proberen we op verzoek extra ruimte te geven om onderwerpen te behandelen die voor uw situatie extra belangrijk zijn.

Wanneer de vorige reanimatie cursus minder dan een jaar geleden is raden we aan een herhalingscursus te volgen. Is de vorige reanimatiecursus langer dan een jaar geleden, dan raden we aan om de volledige cursus te herhalen.
De herhalingscursus duurt ongeveer even lang en is in prijs vergelijkbaar met de gewone, volledige beginnerscursus. 

© Copyright 2020 RayHBO - All Rights Reserved (RayMake)

KvK-nummer:  81736738 - Btw-identificatienummer: NL003597468B06
Privacy statement - Algemene voorwaarden - Contact

Wij gebruiken cookies voor uw beste ervaringen. Lees ons privacy statement.